Най-удобните дивани

Най-удобните дивани Ако трябва да посочим най-удобната мебел в дневната, без да се замисляме то това ще бъде дивана. И не го мислим малцина, а повече от 92% от хората по света. Има си напълно основателна причина да бъде така и тя е, че няма по-практична, удобна и функционална мебел за всекидневната от Негово Величество Диванът.
Има няколко причини, които диваните са най-важните елементи от обзавеждането на всекидневната и те са:

Функционалност
Диваните са едни от най-практичните мебели и то не само във всекидневната, където по-принцип им е мястото, но и в цялото жилище. Подбрани внимателно и според пространстото, с което разполагаме, този вид мебел е, както удобно място за сядане и сладки приказки, така и място за релаксиране с книга в ръка или гледайки интересен филм. Върху тях може да дремнем следобед, да се сгушим с любимия човек или с домашния ни любимец, а защо не и да го превърнем във втора спалня, ако се налага, когато имаме гости и трябва да пренощуват у дома.

Удобство
Може да имаме удобно кресло, което много си обичаме или да имаме супер удобни трапезни стлове, но когато желаем да се отпуснем напълно и да релаксираме, от всички мебели пак ще изберем дивана. Тази мебел е удобна, мека и ергономична и може да ни предложи активна почивка, от която наистина имаме нужда.

Фокусна точка
Каквито и мебели да имаме из цялото жилище, диваните винаги ще бъдат фокусната точка в помещението. Техния стил установява настроението и до голяма степен зависи от тях как изглежда всекидневната. Или казано по друг начин, дивана е първото нещо, което виждат нашите гости и от него зависи дали стаята ще изглежда елегнатна и стилна или разхвърляна и некомфортна. Тази мебел е "котвата", фокусната точка, която играе важна роля за цялостната визия и стил на помещението, в което я слагаме.

Как да изберем най-удобния, но стилен диван? 
Обърнете внимание на пълнежа
Основните видове пълнеж, които се използват при производството на съвремените дивани са няколко:
* Пяна с висока плътност - този вид материал е издръжлив, здрав и поема голямо натоварване. Понякога е доста твърд, а това означава, че възглавниците на дивана ще са доста твърди и прекомерното седене върху него го прави неудобен.
* Пяна с ниска плътност - Възглавниците от този вид материал са меки, не възвръщат формата си, което означава, че до няколко месеца пяната ще е слепнала и сядането въху дивана няма да е никак удобно
* PUR пяна - тя е материал, който е средно мек, здрав и много издръжлив. Възглавниците с този пълнеж са достатъчно меки и осигуряват комфорт и удобство, без слепване и дастатъчно здравина, за да понесат голямо натоварване години наред.

Проверете рамката
Освен дизайна, конструкцията е от изключително значение на меката мебел. Затова е добре, при покупка внимателно да огледаме рамката и да се спрем на диван, който рамката му е изработена от трайни и здрави материали, като естествено дърво, качествен ламинат или метал.

Фокус върху тапицерията
Плата трябва да е приятен на допир за да ни осигури комфорт и удобство, когато седнем или лежим на дивана. Препоръчително е, когато имаме домашен любимец или малки деца, да изберем тапицерия, която може да се почиства лесно и да е устойчива на износване.

Поддръжката на гърба е особено важна 
Преди покупка на диван е добре да поседнем на него, за да разберем дали височината и дълбочината му създават оптимално усещане за удобство у нас. За да е добър дивана, трябва да може да ни осигури добра поддръжка на гърба. В крайна сметка, добрият диван е този, който на нас ни допада. Дали ще е твърд или мек, с метална рамка или алуминиева, всичко зависи от нас самите. Идеята на добрия диван е удобния диван, който създава уют вътре в нас и ни води до спокойствие и пълен релакс. Всичко зависи от нашите лични вкусове и предпочитания.  Добрите дивани са тези, които подчертава индивидуалния ни стил и креативното ни мислене. 
19.10.2021, 09:10 часа
2190 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha