Извънредно! Кметът на Лиляче отстранен от длъжност заради пиянската изцепка, идват нови избори

Извънредно! Кметът на Лиляче отстранен от длъжност заради пиянската изцепка, идват нови избори Кметът на врачанското село Лиляче Красимир Петров е с предсрочно прекратени правомощия от днес, научи агенция BulNews.
До тази развръзка се стигна, след като Петров бе хванат да шофира в нетрезво състояние, като дрегерът е отчел солидните 1.96 промила в издишания въздух. За срамния инцидент съобщи само агенция BulNews:

Ексклузивно в BulNews: Хванаха кмета на врачанското село Лиляче да кара пиян, задават се нови избори

След пиянската издънка Петров бе съден и признат за виновен от Районния съд във Враца в това, че е извършил умишлено престъпление от общ характер по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК), за което му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три месеца и изпълнението на същото е отложено при условията по чл. 66, ал. 1 от НК за срок от три години, както и „глоба“ в размер на 200 лв. и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от шест месеца.
Днес ОИК-Враца обяви прекратяването на неговите правомощия като: “намира, че в случая безспорно е настъпило основание за предсрочно прекратяване на  пълномощията на  кмет на кметство с. Лиляче, община Враца по смисъла на чл. 42, ал. 1, т. 4  от ЗМСМА, което следва да бъде констатирано и обявено от ОИК-Враца. ”
След решението на Общинската избирателна комисия, предстои Общинският съвет да обяви извънредно заседание, на което да бъде избран временно изпълняващ длъжността на с. Лиляче до провеждането на частични избори за нов кмет на населеното място, тъй като до провеждането на редовните местни избори остават повече от година и половина.
Припомняме, че Красимир Петров пое кметското място в Лиляче след местните избори през 2019 г. Той беше кандидат на ВМРО и победи на балотаж предишния кмет Цветослав Цветков.
27.04.2022, 21:55 часа
3827 1
Коментари

Кога?

27.04.2022, 22:50 часа
Смениха зам. министър Атанас Добрев а директорката на горското в Мездра, кога ? Кой стои зад нея. Защо я пази? И защо рискува толкова заради една продажна женица след, като са подадени безброй сигнали с конкретни данни за кражби в горите?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha