Първа копка! Започна строежът на болница „Сърце и Мозък“ във Враца /снимки/

Първа копка! Започна строежът на болница „Сърце и Мозък“ във Враца /снимки/ Днес започна строежът на болница „Сърце и Мозък“ във Враца, видя репортер на агенция BulNews.
Врачани и жители на целия Северозапад скоро ще се радват на нова болница на световно ниво, с най-модерна апаратура. Дейностите по изграждането на болницата започнаха на обекта, който се намира в жилищен комплекс „Толбухин-юг“, между психиатричната болница и старческия дом в града под Околчица.
Инвеститорът - Тихомир Каменов, е родом от Враца, но от над 20 години живее в Швейцария. Бизнесменът е мултимилионер, основател и изпълнителен председател на Надзорния съвет на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център“ АД - най-широкообхватната и влиятелна група в областта на здравеопазването на Балканите. В България има 2 МБАЛ, 5 СБАЛ и 7 МЦ в различни точки на страната, но днес показа, че не е забравил и родния си град.
Лечебното заведение ще е с площ от 11 000 квадратни метра и ще е на  6 етажа.
Болницата се очаква да започне да приема пациенти до 2 години. За строител на обекта е избрана врачанската фирма „Инекс Трейд“, чиято оферта е спечелила в конкуренцията с още 4..
От първия ден служители работят под пълна пара. На обекта в момента има 3 багера, които вече копаят основите.
04.09.2023, 12:08 часа
29617 3
Коментари

пико

04.09.2023, 16:39 часа
после ще кажат че кмета я е направил с негови пари

V

04.09.2023, 16:01 часа
Вьв Враца има всичко, включително и без сърце или мозък! Въпрос на възможност за публична изява!!

Гелето

04.09.2023, 12:33 часа
Във Враца мозък няма, нека я прекръстят само на "Сърце".
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha