Наказват класната и директорката от училището на детето, живяло в кокошарник в Крушовица

Наказват класната и директорката от училището на детето, живяло в кокошарник в Крушовица Проверката на социалното министерство и Държавната агенция за закрила на детето установи, че от училището на детето, гледано в кокошарник, не са подавани сигнали до компетентните органи, че момичето живее при лоши условия, въпреки че е имало основание за това.
Поради това на директора на училището, класния ръководител на детето и учителката му от занималнята са съставени актове за нарушение на Закона за закрила на детето. 
7-годишното момиченце от врачанското село Крушовица е живяло в кокошарник и е било подложено на постоянен тормоз от пастрока си. В продължение на 2 години различни институции получавали сигнали.
 

Заместник-министърът на труда и социалната политика Елка Налбантова провери условията, при които е настанено 7-годишното момиче. За нея е предприета мярка за закрила заради това, че е принуждавано да живее в битова среда, застрашаваща психическото и физическото му здраве. Тя е посетила дома на вуйчото на момичето в Козлодуй, който от 14 декември пое грижите за детето.
Към момента на детето са осигурени много добри битови условия, записано е в училище и има нов личен лекар. Закупено му е всичко необходимо, за да се адаптира възможно най-плавно и безпроблемно към новата среда.
Налбантова се срещна и със социалните работници от структурите на Агенцията за социално подпомагане (АСП) в градовете Оряхово и Козлодуй, които работят по случая на момичето.
Социалните работници ще го посещават всяка седмица и ще оказват психологическа подкрепа на семейството на вуйчо му, което ще се грижи за него. С момичето ще работят редовно и педагогическият съветник и училищният психолог.
17.12.2023, 11:44 часа
2789 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha