Търпение, шофьори! АПИ няма да отвори скоро пътния възел при Ребърково

Търпение, шофьори! АПИ няма да отвори скоро пътния възел при Ребърково Пътният възел при Ребърково няма да бъде пуснат още поне две седмици, научи агенция BulNews.
От АПИ казват, че най-вероятно това ще стане между 11 и 15 март. Дотогава жителите на Ребърково не могат да ползват пуснатия съвсем скоро нов скоростен път.
Припомняме, че участъкът между Мездра и Лютидол беше пуснат преди дни, за радост на шофьорите, които месеци наред пътуваха по разбити обходни маршрути към столицата. 

17:00 ч.: Най-после отвориха скоростния път Мездра-Ботевград

Това обаче бе съпроводено с редица проблеми, за които медията ни писа, един от които е именно блокираното отклонение към Ребърково и Искърското дефиле. 

Драма край Мездра! „Грома Холд“ обяви война на Ребърково, хората страдат и псуват Иванчев /снимки/

Хората, на които се налага да пътуват по този маршрут, отново трябва да минават през Крета или Паволче и Челопек. 
Това, което допълнително влошава ситуацията, е пълната липса на яснота докога ще продължи тази сага. Шофьори се оплакват, че са търсили информация в различни институции, но навсякъде вдигат рамене. 
Най-накрая от АПИ казали, че пускането на пътния възел в експлоатация трябва да стане около средата на март. Това обаче може да се квалифицира като отбиване на номера, тъй като малко след това участъкът отново ще бъде затворен за движение. 
Като причина от пътната агенция посочват документални и технически спънки, които пречат на узаконяването на новия пътен възел. От МРРБ изглежда не са свършили добре работата си, което довело до проблемите. След като тези пречки бъдат отстранени, пускането в експлоатация на пътния възел трябва да бъде обнародвано в държавен вестник и чак тогава шофьорите ще могат да го ползват. 
Жителите на Ребърково обаче имат и други съмнения относно причините за забавянето. Те предполагат, че фирмата изпълнител на обекта „Грома Холд“ им отмъщава за проблемите, които възникнаха по време на работата по строежа. Тогава местните подаваха редица жалби срещу работниците, заради взривовете, които се извършваха в близост до селото. 

Взрив над Ребърково: Близо 20 засегнати къщи и щети по 2 коли заради строежа на скоростния път

Взривът в Ребърково: Кола със сирена обикаляла из улиците, но никой не разбрал за какво е предупреждението

Каквато и да е причината обаче, единственото, което могат да направят жителите на Ребърково, както и тези, които искат да пътуват през Искърското дефиле, е да чакат. Какво да чакат обаче? Да могат и те да използват пълноценно новия път или да изчакат следващото му „пускане“, което не е ясно кога ще стане, след като пътят бъде отново затворен през април?
28.02.2024, 11:36 часа
9602 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha