Смъртна присъда: Екзекутираха американец, убил 2-ма души

Смъртна присъда: Екзекутираха американец, убил 2-ма души Мъж, осъден на смърт заради двойно убийство в американския щат Оклахома преди повече от две десетилетия, бе екзекутиран с летална инжекция, предаде Асошиейтед прес.
Наказанието на 41-годишния Майкъл Дуейн Смит бе изпълнено с 10:20 часа (18:20 ч. българско време) в Оклахомския щатския затвор, съобщи говорител на затворническите власти.
След като му бе поставена инжекция с мидазолам - първият от трите летални препарата, 41-годишният мъж за кратко получи тремор и се опита да вдигне главата си от носилката, след което се отпусна.
След екзекуцията директорът на Оклахомската служба по лекарствата Стивън Харп заяви, че Смит "изглежда е имал някаква форма на сънна апнея".
Смит бе осъден на смърт заради убийствата на 41-годишната Джанет Мур и 22-годишния Шарат Пулуру през 2002 година.
Днешната екзекуция бе първа в Оклахома за тази година и 12-а поред, след като изпълнението на смъртните присъди в този щат бе подновено през 2021 година след близо 7-годишно прекъсване заради проблеми с изпълнението на тези наказания през 2014 и 2015 г., отбелязва АП.
По време на изслушването за помилване миналия месец Смит изрази своята "най-дълбока скръб" за семействата на жертвите, но отрече да е отговорен за двете убийства. "Не съм извършвал тези престъпления. Не съм убивал тези хора", заяви той.
Прокуратурата обаче го описа като безскрупулен член на банда и посочи, че двете убийства са представлявали акт на отмъщение.
Адвокатът на Смит твърдеше, че клиентът му има умствени проблеми и че състоянието му се е влошило от силните наркотици, които е употребявал в продължение на години.
05.04.2024, 09:18 часа
341 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha