След 4 часа броене: Откриха стотици невалидни бюлетини за общински съветници в Монтана

След 4 часа броене: Откриха стотици невалидни бюлетини за общински съветници в Монтана Четири часа и половина продължи заседанието в Административен съд Монтана по делото, заведено срещу резултатите от изборите за общински съветници в Монтана. Жалбоподатели са от "Възраждане" и независимия кандидат за кмет Кръсто Марков. 
Съдът изслуша вещото лице и прие резултатите от извършената експертиза на изборните материали от две секции в село Габровница и по една в монтанския квартал "Кошарник" и село Стубел. Според експертизата общо 231 са невалидните бюлетини. Така броят на действителните бюлетини от изборите на 29 октомври миналата година за общински съветници в Монтана става 14 110. По искане на жалбоподателите бяха изгледани видеоматериали от въпросните секции от нощта на преброяването на бюлетините. 
"Сложно е, защото се засягат големи интереси. Всички знаете какво ще се случи, ако нашата жалба бъде призната за основателна - ще се случи именно това, което се случи по жалбата на "Възраждане" в Административен съд - Хасково, а именно ще има нови избори за общински съветници, както там" каза адвокат Петър Петров - народен представител от "Възраждане" в Монтана.
Заседанието в Административен съд - Монтана продължи повече от 4 часа.
"Ще се борим до рай да докажем нашето право", каза жалбоподателят Кръсто Марков.
Делото ще продължи в 12 часа на 18 април. Тогава ще бъдат изслушани, като свидетели, трима членове на секционната избирателна комисия от Габровница. След което се очаква Административен съд - Монтана да вземе решение по делото за избор на общински съветници. 
12.04.2024, 12:18 часа
841 1
Коментари

светлин

12.04.2024, 13:20 часа
в целия северозапад изборите са фалшифицирани ако тръгнат да ги броят както трябва ще се касират почти на всякъде изборите комисиите подправят всичко там е заровен златния кокал !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha