Гледат повторно делото за избор на кмет на Габровница

Гледат повторно делото за избор на кмет на Габровница Върховният административен съд върна за повторно разглеждане в Монтана делото за избор на кмет на село Габровница. В определението на върховните съдии е посочено, че то трябва да се разгледа от друг състав на Административния съд в Монтана, съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия Петко Петков.
Повторното разглеждане на резултатите от избора на кмет на Габровница ще бъде следващата седмица. Делото е по жалба на загубилия кандидат за кмет на селото Ваня Методиева. Припомняме, че вотът в Габровница стана национално известен след скандално видео с подправяне на бюлетини.

Нов скандален запис: Съмнения за манипулиран вот и в монтанско село /снимки/

Издигнатата за кмет от местната коалиция СДС/ГЕРБ, ВМРО, БНД/ Ваня Методиева, настоя бюлетините да бъдат повторно преброени подаде жалба в ЦИК и оспори изборните резултати пред АС. След като се запозна с доказателствата, съдът в Монтана потвърди избора на кмета на Габровница. Методиева обжалва пред ВАС и делото бе върнато в първоинстанционния съд.
Във Върховния съд все още висящи са делата за избора на кмет и съветници в община Монтана.
Общинската избирателна комисия в Монтана очаква президентът да насрочи частичен избор за кмет на Горно Церовене, след като избраният през октомври почина.
26.01.2024, 09:36 часа
547 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha