Румнънски изманици вършеят в Монтанско! Продават "златни" пръстени на наивници

Румнънски изманици вършеят в Монтанско! Продават "златни" пръстени на наивници Полицията спипа двама румънски граждани, извършвали търговия с фалшиви златни пръстени в Монтанско. 
Около 9.30 часа вчера в районното в Лом постъпил сигнал от 25-годишен монтански жител. Той съобщил, че малко по-рано същия ден на път в района на КПП "Кошовете" на влизане в крайдунавския град закупил от непознати златен пръстен, с тегло от 20 грама, за сумата от 70 лева. След сделката обаче купувачът установил, че пръстенът не е от благородния метал. 
В хода на работата бил получен и втори сигнал от 20-годишен жител на село Владимирово, община Бойчиновци, който съобщил, че около 11 часа същия ден в района на сeло Пишурка също закупил фалшив златен пръстен с тегло от 20 грама, този път за 60 лева. 
В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители от районните управление в Лом и Монтана установили двама румънски граждани, на 32 г. и 31 г., съпричастни към измамите. По случая са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, разпознавания и разпити на свидетели и на пострадали. 
Образувани са две досъдебни производства. 
 
22.05.2024, 12:09 часа
693 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha