Във Врачанско: Избират общински съветници в Борован и кмет в село Лиляче

Във Врачанско: Избират общински съветници в Борован и кмет в село Лиляче Днес в област Враца се провеждат частични местни избори за Общински съвет в Борован и за кмет на врачанското село Лиляче. До нов вот и в двата случая се стигна, след като при редовните избори миналата есен бяха касирани заради нарушения при отчитане на резултатите. Емблематично тогава стана преброяването в борованското село Малорад.
На редовните местни избори през есента запис от видеонаблюдението при отчитане на резултатите в секция в село Малорад община Борован се превърна в хит не само заради колоритния диалект.
След офертата от гласа зад кадър да се допишат преференции в бюлетините за общински съветници в полза на кандидати от селото, видеото показа как жена от комисията прехвърля и зачерква набързо в няколко листа. Очевидно е припряна, поглежда към камерата, за която всички мислят, че е спряна.
Дни след като случаят доби известност, прокуратурата започна разследване. Бяха задържани председателят на комисията - жената с химикалката и член на комисията - мъжът с гласа зад кадър. Те прекараха в ареста две седмици, след което бяха освободени с най-леката мярка за неотклонение. Междувременно тръгнаха дела за касиране на изборите в община Борован.
 
 
 
 
В Малорад още недоумяват как се стигна до днешните предсрочни избори.
За днешния вот в Малорад комисиите са с обновен секционен състав, без участниците в есенните събития, печално прославили селото.
За вота днес има 12 секции, две от които са подвижни. В 6 ще се гласува и с машини. Над 4200 души ще избират от шест листи, някои от тях непълни, 13 общински съветници за местния парламент в Борован.
23.06.2024, 08:48 часа
1679 1
Коментари

скоро

23.06.2024, 12:12 часа
В този пропаднал северозапад се купуват гласове без никой да те притеснява ако си от статуквото даже ги пазят търговците на бедни души !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha