Корнелия Нинова: Цялото държавно управление е обхванато от един октопод!

Корнелия Нинова: Цялото държавно управление е обхванато от един октопод! Цялото държавно управление е обхванато от един октопод, заяви лидерът на Корнелия Нинова в студиото на "Здравей България".
В отговор на питането на Цвета Караянчева, къде работи съпругът ѝ, Нинова отговори, че той работи в "Лукойл", която е частна фирма. 
Преди години  той е работил в митниците, но ги е напуснал, когато тя влиза в политиката. Разликата между мен и ГЕРБ е, че моят съпруг работи в частна фирма, а техните роднини в държавни.
"Много добре вдигната топка, която няма как да забия, заяви Нинова и даде подробности. Съпругът ми работи в "Лукойл". Искам да кажа няколко принципни неща.
Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми. Когато БСП управляват, съпругът ми напуска всички държавни позиции. Когато Станишев бе на власт, той напусна митниците, когато Орешарски управлява, напусна дружеството OPI. Това е принцип в нашето семейство и аз му благодаря за това", посочи Нинова.
Що се отнася за конфликта на интереси тя посочи, че за периода е имало 9 закона, а тя се е въздържала умишлено от гласуване в 8 от тях. Един път съм гласувала, защото се освобождава от акциз газта за хората и няма как да не гласувам. Искам г-жа Караянчева или ГЕРБ да ми покажат един политик, чийто роднина работи някъде, и не внася обществена поръчка, а внася предложение да бъде разследвана фирмата.
Човекът, който внесе предложение за разследване по скандала с горивата и "Лукойл" в парламента, бях аз", каза лидерът на БСП. Никога "Лукойл" не е финансирала моя кампания или на БСП. 
Ще гласуваме за оставката на Делян Добрев, съобщи Нинова.  Тя посочи, че думите на Йончева, че Добрев трябва да остане в парламента, са изява на лично мнение и това не е позиция на партията.
"Ние се борим срещу модел. Има един голям октопод в държавата", каза Нинова.
По повод новите обвинения на Румен Овчаров, Нинова разказа: "Разговарях с него и той заяви, че няма нищо ново в тези обвинения, те са стари, сега просто ги използват".
"Депутатът Ненков, за когото вчера се говори, шефът и роднинските зависимости в "Булгартрансгаз" са друга схема на октопода", посочи тя.
"Възможно е да са специалисти, но трябва да са проведени конкурси, а в Хасково не са проведени такива. Второ, от морална гледна точка не е редно", посочи Нинова.
"Започваме национална кампания за такива случаи, като тези в Хасково. Днес ще имаме национална среща с всички наши кметове и председатели на общински съветници. Ще поискаме от тях да се огласяват такива случаи в цялата страна", каза още Корнелия Нинова.
"Не се бъркаме в работите на президента. Не му определяме позициите и правомощията. За нас е важно това, което президентът говореше в предизборната си кампания, да го изпълнява. И до сега той го прави", обясни председателят на БСП. По думите й президентът Радев не е сбъркал с позицията си.
"Коалиция или разбирателство между ГЕРБ и БСП не може да има", заключи тя.
"Очевидно няма договорка за ВСС. Но си представете,  че не бяхме избрали ВСС. Нека да погледнем нещата по друг начин - ако говорим за статукво – това беше старият ВСС…раздиран от конфликти, от интереси, а Борисов му казваше какво да прави. Какво щяхте да ме питате, ако не бяхме избрали новия – защо не сме го направили, а сме предпочели да бетонираме статуквото. За първи път БСП показахме, че искаме конкурентна среда за изборите. Този наш подход беше адмириран и от посланиците у нас, с които се срещнах непосредствено преди избора", посочи Нинова.
Помолена да коментира ситуацията с фирма „Емко“ и вижда ли в това атаки на държавата на един бизнес, за сметка на нечии интереси, тя обясни, че БСП стои на две страни – на страната на работниците, чиито права трябва да бъдат защитени, от една страна, и от друга – на страната на държавния интерес. Затова ще сезират прокуратурата, която да провери - нарушил ли е министърът на икономиката държавния интерес на международните пазари, аргументира позицията си Корнелия Нинова.  
04.10.2017, 10:30 часа
1073 1
Коментари

Наблюдател

04.10.2017, 11:40 часа
Истината боли, нали. Пък и човек трябва да има достойнство поне малко, ама като това е непознат термин за такива като Караянчева. То на нея много работи не са и познати , но може да се подмазва.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha