Бойко Борисов пред изгонени от ДПС: Не можете да познаете Пеевски, 90 кг е станал, в Дубай е

Бойко Борисов пред изгонени от ДПС: Не можете да познаете Пеевски, 90 кг е станал, в Дубай е Бойко Борисов се е престрашил да похване темата „Делян Пеевски в ДПС“! Баце счупил гипса по време на среща с изгонените от партията на Доган ренегати, пише 24rodopi.com.
Премиерът от СИК информирал гостите си, че Делян Пеевски е в Дубай, от което следвало да се разбере, че крупният бизнесмен и политик няма да бъда така активен в България, както в последните години.
„Не можете да го познаете, станал е 90 кг“, подкачал щастливо Борисов.
Това разказва участник в срещата, след която бившият зам.-председател на ДПС и лидер на Национално Движение за права и свободи Гюнер Тахир публикува снимка в профила си във фейсбук, пояснявайки: „Хайде да е на хаир споразумението между Гражданско сдружение „ДЕН“ и ПП „ГЕРБ“ за съвместно участие на парламентарните избори за 45-то НС“.
По-късно от ГЕРБ опровергаха, че няма съвместно участие, а само подкрепа от бившите депесари.
Пред 4-мата бивши депесари Бойко Борисов заявил, че в следващото правителството на ГЕРБ ще има 6-7 зам.-министри от средите на мюсюлманите в България, както и на ръководни позиции в различни агенции.
Относно твърдението на Борисов, че Пеевски в момента тежи около 90 килограма, информацията най-вероятно е точна, защото още през лятото на 2020-а в централата на ДПС се заговори за режима на депутата, който давал забележителни резултати.
Припомняме, че изгонените от ДПС преговаряха повече от месец с „Демократична България“, настоявайки да бъдат включени на избираеми места в листите на коалицията. Съпредседателят Христо Иванов им отказа, залагайки на етнически турци, посочени от Лютви Местан. Тогава Гюнер Тахир, бившият министър на ДПС Мехмед Дикме и другите потърсиха среща с лидера на ГЕРБ.
 
04.03.2021, 15:49 часа
3008 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha