В навечерието на 15 септември: Полицията засилва мерките във Враца

В навечерието на 15 септември: Полицията засилва мерките във Враца „Стягат мерките във Враца заради старта на новата учебна година“, съобщи Николай Стефанов от сектор „Пътна полиция“.
Пред медиите по-рано днес той поясни, че от началото на септември е започнала акция „Децата тръгват на училище“, която се провежда съвместно с общината. В утрешния ден служители от сектор „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“, ще бъдат до всяко учебно заведение, за да осигурят безопасността на всички ученици.
Всяка сутрин до края на октомври служители на реда ще следят за спазването на правилата за движение, както и дали шофьорите пропускат пешеходците.
От МВР апелират всички родители да бъдат предпазливи и към малките деца, като за тяхната безопасност от полицията са предвидили раздаването на листовки за движение и пресичане на пътното платно.
От 22 септември ще започне поредна акция на пътя. Тя ще има за цел да следи за поставянето на предпазни колани, обезопасяването на детски столчета и наличие на необходимото оборудване.
Припомняме, че с настъпването на новата учебна година, от общината във Враца опресняват всички пешеходни пътеки край детските и учебните заведения, като дейностите са част от мерките, които се вземат с цел безопасността на децата на пътя.
14.09.2023, 15:25 часа
925 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha