Силен вятър нанесе щети на новия стадион в Ружинци

Силен вятър нанесе щети на новия стадион в Ружинци Силен вятър отлепи част от покривното покритие на трибуните на новия стадион в Ружинци. Щетите са описани и се очаква да бъдат покрити със застраховката на обекта, обясни кметът на общината Александър Александров. 
"Преди около 3 седмици, от силните ветрове се откърти едното платно от покривната конструкция на стадиона в Ружинци. Извикахме застраховател, през това време вятърът обърна още едно платно. Те са си на конструкцията, но просто са преметнати и висят надолу. Щетите са описани и чакаме превод на средствата, за да може да бъдат възстановени. Своевременно с наша техника временно ги привързахме с тел, за да не са на земята и дъждовете да не създават проблеми. Но вятърът успя отново да обърне първо едното, а от два три-дни  и второто платно. Необходим е по-сериозен ремонт, затова трябва да намерим свързващите ленти, които са между платната, и вече да бъдат прихванати с болтове върху гредите на самата конструкция."
Александър Александров разказа, че и другият новоизграден стадион в общината - този в Дреновец, също е бил ремонтиран. Двата обекта бяха открити през 2016 година. Те са изградени по Програмата за развитие на селските райони и са на стойност близо 6 млн. лева. 
Кметът бе категоричен, че общината има интерес да поддържа съоръжението в Ружинци в добро състояние и да не допусне дъждовете да нанесат повреди на помещенията под трибуните, предназначени за треньори, наблюдаващи срещите специалисти и журналисти. Целта е покривното покритие да бъде възстановено до началото на областното футболно първенство, което стартира на 8 септември.
"Мисля, че футболните срещи ще бъдат малко по-късно, от 8-ми започва първенството на областната мъжка група. Така че ще успеем. Ние в същото време сме доставили нови футболни врати, така че ще провеждаме за първи път тази година и турнири на регионално ниво за зона "Балкан", за да не се пътува до Видин. Така че ще направим стадиона, то това няма и как да пречи на спортните мероприятия."
22.08.2018, 14:23 часа
1619 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha